Tak sme sa dočkali !

     Nadišiel nádherný jesenný slnečný deň, sobota 29. októbra 2005. Už v dopoludňajších hodinách sa začali schádzať účastníci nášho stretnutia po 30 rokoch od ukončenia štúdia na vtedajšej Vysokej škole dopravnej v Žiline. Väčšina využila nádherné počasie (narozdiel od predchádzajúceho stretnutia v r. 2000, kedy bol hmlisté a upršané ...) a tak v mieste stretnutia v Penzióne Rozsutec v malebnej Vrátnej doline okolo 14. hodiny boli už takmer všetci účastníci.
Na tohoročnom stretnutí bola účasť vysoká, ba priam vynikajúca: 16 absolventov z r. 1975, ďalej 2 bývalí spolužiaci a konečne aj 5 manželiek. (pozri zoznam účastníkov)

     Po neformálnom privítaní medzi sebou na preslnenej terase penziónu sme sa o 15.30 presunuli do spoločenskej miestnosti na prvom poschodi. Tu k prítomným prehovoril osvedčený organizátor Jano M. Vo svojom príhovore spomenul o.i., že "30 rokov po skončení školy je vek, kedy sa naše mladosť snúbi so skúsenosťou, ...". Po precítenom príhovore vyzval na prípitok tradičným terchovským nápojom borovičkou s horcom, podporeným spevom "živijó ..." (pozri klip).

     Následoval "neskorý obed", v rámci ktorého sme už začali spomínať na staré zlaté časy na škole ...

     Potom prišiel čas vyhradený na odborný program medzinárodného seminára s podtitulom Perpektívy po päťdesiatke. S úvodným "referátom" vystúpil Oldo Š., v ktorom pripomenul všetky nástrahy, potiaže i premeny, ale aj perspektívy, ktoré sprevádzajú čerstvého päťdesiatnika.

     V diskusii vystúpili všetci prítomní (v abecednom poradí). Údaje boli overené a doplnené prítomnými manželkami. Z pôvodne "plánovaných" 3 hodín sa diskusia pretiahla na neskutočný dvojnásobok ... (najmä vďaka glosám doc. Laca J.).

     Zlatým klincom večera bolo podávanie pečeného prasiatka (29 kg čistej váhy), ktoré obetavo a vynikajúco pripravila Janka M. S naplnenými žalúdkami pokračovala neformálna diskusia až do neskorých hodín.

     O 03.00 sme mali možnosť posunúť si hodinky späť na druhú a prežiť túto hodinu odznova.
[vďaka vhodne zvolenému termínu, keďže na túto noc pripadla zmena letného času späť na SEČ]

     Postupne sme sa začali rozchádzať do pripravených izieb, najmä tí vzdialenejší účastníci, ktorých čakala v nedeľu ďaleká cesta.

     Po raňajkách sme sa rozlúčili a začali pomaly rozchádzať do svojich domov. Na jednej strane so smútkom v duši, na strane druhej s uspokojením, že sa stretnutie vydarilo.

Jedno stretnutie skončilo, nech žije ďalšie stretnutie !

Na mieste činu zaznamenal [to čo si stihol zapamätať ...]: Old.

Prípadné doplnky, úpravy a poznámky, smerujte prosím na známu adresu.